Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elon Musk a explicat de ce Zuckerberg nu va fi reținut ca Durov

lon Musk: Zuckerberg nu va fi reținut ca Durov, deoarece cooperează cu autoritățile
Sputnik
CHIȘINĂU, 25 august – Sputnik. Miliardarul american Elon Musk, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X , a declarat pe fundalul arestării fondatorului Telegram, Pavel Durov, că fondatorul corporației Meta (interzisă în Federația Rusă ca extremist), Mark Zuckerberg, nu va fi reținut în același mod, întrucât oferă autorităților informații despre utilizatorii rețelelor sale de socializare.
„Instagram are o problemă uriașă cu exploatarea copiilor, dar Zuck nu va fi reținut pentru că restricționează libertatea de exprimare și oferă guvernelor acces secret la datele utilizatorilor”, a scris Musk.
Sâmbătă seara, presa franceză a informat că fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost reținut pe aeroportul Le Bourget. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce cobora dintr-un avion privat, care ar fi sosit din Azerbaidjan. Potrivit presei franceze, Durov, care are cetăţenie franceză, se afla pe lista persoanelor căutate în ţară.
Potrivit presei franceze, justiția franceză îl consideră pe Durov implicat în crime din mai multe motive, inclusiv refuzul Telegram de a coopera cu autoritățile țării. Duminică, fondatorul messengerului ar putea fi acuzat de terorism, trafic de droguri, fraudă și spălare de bani. Potrivit jurnalistului francez Cyril Amursky, omul de afaceri riscă până la 20 de ani de închisoare.
La rândul său, Ambasada Rusiei în Franța a declarat pentru RIA Novosti că autoritățile franceze au refuzat până acum să coopereze în ceea ce privește detenția lui Durov.
* Activitățile Meta - rețelele sociale Facebook , Instagram - sunt interzise în Rusia ca extremiste