Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Poloniei a promis că va continua sprijinul militar pentru Ucraina

Președintele polonez Duda a promis că va continua sprijinul militar pentru Ucraina
Sputnik
VARSOVIA, 24 august - Sputnik. Președintele polonez Andrzej Duda la Kiev a promis că va continua sprijinul militar pentru Ucraina, relatează biroul liderului polonez.
Sâmbătă, Duda a ajuns la Kiev pentru o vizită neanunțată. El a participat la celebrarea a 33 de ani de la independența Ucrainei.
În timpul evenimentelor din Piața Sofia de la Kiev, președintele polonez a amintit că Polonia a devenit în 1991 primul stat din lume care a recunoscut oficial independența Ucrainei. „De la bun început, v-am susținut aspirațiile pro-occidentale Polonezii v-au susținut în timpul Revoluției Portocalii, precum și în timpul Euromaidanului”, a spus Duda.
Anterior, conducerea poloneză a declarat că Varșovia a furnizat Ucrainei mai mult ajutor militar în raport cu PPV decât orice altă țară.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina interferează cu reglementarea, implică direct țările NATO în conflict și „se joacă cu focul”. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului în Marea Britanie , Germania , Italia și alte țări.