Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sancțiunile pentru producția ilegală de uniforme pentru forțele de ordine vor fi înăsprite

Există amenzi pentru încălcarea dispozițiilor adoptate de către Cabinetul de Miniștri.
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. Pentru producerea și vânzarea uniformelor forțelor de ordine în afara procedurilor de achiziții publice vor fi aplicate sancțiuni, decizia respectivă a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri.
Astfel, entitățile economice vor putea desfășura activitățile menționate doar în cadrul unui contract de achiziții publice, la solicitarea organelor din sfera apărării, securității naționale, ordinii publice și sistemului de administrare a instituțiilor penitenciare.
Pentru încălcarea acestor prevederi sunt prevăzute amenzi. Pentru persoanele fizice - de la 1000 la 4000 lei. Pentru persoanele care dețin funcții de răspundere - de la 4500 la 7500 lei. Pentru persoanele juridice, amenzile vor fi de la 5500 la 8000 de lei, cu privarea de dreptul de a desfășura activități pe o perioadă de până la cinci luni.
Guvernul a precizat că măsura este menită să prevină folosirea abuzivă a uniformelor și însemnelor oficiale ale funcționarilor publici cu statut special din Ministerul de Interne.