Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Forțele militare ucrainene au încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk

Putin a relatat despre tentativa de peste noapte a FAU de a lovi centrala nucleară Kursk
Sputnik
CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. AFU a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk, a declarat Vladimir Putin la o reuniune privind situația din regiunile de frontieră.
„Inamicul a încercat să lovească centrala nucleară în cursul nopții de astăzi”, a declarat președintele.
Agenția Internațională pentru Energie Atomică a fost deja informată despre incident, aceasta a promis să își trimită reprezentanții pentru a evalua situația, a adăugat șeful statului rus.
La începutul zilei, ambasadorul Rusiei la Organizațiile Internaționale de la Viena, Mihail Ulianov, a declarat că săptămâna viitoare șeful AIEA, Rafael Grossi, urmează să viziteze centrala nucleară de la Kursk. Diplomatul a precizat că s-a întâlnit cu directorul general al organizației și a discutat cu acesta toate aspectele legate de această deplasare.
Sâmbăta trecută, Grossi și directorul general al Rosatom, Alexei Lihaciov, au discutat telefonic despre situația de la centralele nucleare de la Kursk și Zaporojie. Lihaciov a subliniat că situația din jurul acestor centrale nucleare continuă să se deterioreze și, de asemenea, l-a invitat pe Grossi să viziteze centrala nucleară Kursk și orașul Kurciatov în viitorul apropiat și să evalueze personal situația din jurul centralei.
La 6 august, unitățile FAU au trecut la ofensivă pentru a cuceri teritorii în regiunea Kursk. Potrivit șefului Statului Major al forțelor armate ruse, Valeri Gerasimov, înaintarea lor a fost oprită.
Potrivit datelor Ministerului rus al Apărării la 22 august, FAU a pierdut peste 4,7 mii de militari și 68 de tancuri în timpul luptelor din regiunea Kursk.
În regiunile Kursk, Belgorod și Briansk este în vigoare un regim de operațiuni antiteroriste pentru a asigura siguranța cetățenilor.