Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a respins invitația Elveției cu ocazia aniversării Convenției de la Geneva

Misiunea diplomatică a Rusiei la Consiliul de Securitate al ONU nu a acceptat invitația Elveției de a vizita Geneva
Sputnik
GENEVA, 21 aug - Sputnik. Ministerul de Externe elvețian a invitat misiunea diplomatică rusă la Consiliul de Securitate al ONU să efectueze o vizită neoficială la Geneva în perioada 25-26 august cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Convenția de la Geneva, dar misiunea rusă a răspuns că nu va veni, a declarat Nicolas Bidot, șeful departamentului de comunicații al Ministerului de Externe elvețian, .
„Este o călătorie neoficială, toți membrii Consiliului de Securitate, inclusiv Rusia, au fost invitați. Invitația a fost trimisă misiunilor Consiliului de Securitate al ONU din New York restul sunt așteptați pe 14”, a spus el.
Consiliul Federal Elvețian clarifică într-o declarație pe site-ul său că misiunile vor discuta la Geneva despre respectarea și consolidarea dreptului internațional umanitar, la 75 de ani de la adoptarea Convențiilor de la Geneva.
„Scopul acestei vizite este, de asemenea, de a demonstra experiența Genevei internaționale în domeniul prevenirii amenințărilor emergente la adresa păcii și securității”, subliniază documentul.