Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a comentat declarațiile unui jurnalist italian despre propagandă

Zaharova a răspuns afirmațiilor lui Pianierelli că Federația Rusă promovează lupta împotriva fascismului
Sputnik
MOSCOVA, 20 august - Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, ca răspuns la asigurările jurnalistului italian,, că zarva de pe rețelele de socializare din cauza reportajului său cu un soldat ucrainean purtând o șapcă cu însemne SS este un instrument al propagandei ruse, a promis că Rusia va promova întotdeauna lupta împotriva fascismului și nazismului.
Anterior, Ilario Pianierelli, jurnalist la compania italiană de radio și televiziune de stat, care săptămâna trecută a publicat un raport cu un soldat al Forțelor Armate ucrainene purtând o șapcă cu semnul unei divizii SS, a spus că „regretă profund” acest lucru, cu toate acestea, el a numit zarva de pe rețelele de socializare un instrument al propagandei pro-ruse.
„Crezând că Rusia a fost cea care a atras atenția asupra ajutorului informațional josnic al presei italiene pentru neonaziștii de la Kiev, jurnalistul italian consemnează literalmente rolul istoric al țării noastre și al poporului nostru în lupta împotriva fascismului, nazismului, rasismului și a tuturor derivatelor, ceea ce Ilario Pianierelli numește „propaganda pro-rusă”, este propagandă a antifascismului - aceasta ne-a fost lăsată moștenire de strămoșii noștri, care cu prețul vieții lor au eliberat lumea de ciuma brună”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.
Ea a subliniat că Rusia a promovat și va promova întotdeauna lupta împotriva fascismului și nazismului.
Povestea lui Pianierelli a fost difuzată pe două canale. Interlocutorul său a purtat o șapcă de baseball cu simbolurile diviziei SS „Leibstandarte Adolf Hitler ” cu două litere caracteristice. Corespondentul a șters postarea despre reportajul de pe rețeaua de socializare X după ce s-a ridicat un val de critici.
Anterior, FSB a deschis un dosar împotriva angajaților companiei de televiziune Simone Traini și Stefania Battistini, care au trecut ilegal granița Federației Ruse și au filmat videoclipuri în Sudzha. Jurnaliștii italieni, potrivit unei declarații a Ministerului rus de Externe, „au încălcat grav legislația rusă și regulile elementare ale eticii jurnalistice” și „și-au folosit șederea pe teritoriul țării noastre pentru a vărui sprijinul propagandistic pentru crimele regimului de la Kiev”, se spune în mesajul departamentului diplomatic. Weekendul trecut, compania de televiziune a returnat jurnaliştii în Italia.