Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Uniunea Europeană a crescut în mod neașteptat achizițiile de îngrășăminte din Rusia

Eurostat: UE a crescut importul de îngrășăminte din Rusia cu 15% în iunie
Sputnik
CHIȘINĂU, 20 august -Sputnik. După trei luni de scădere a achizițiilor de îngrășăminte din Rusia, Uniunea Europeană și-a majorat în mod neașteptat importurile în iunie cu 15%, conform calculelor RIA Novosti pe baza datelor Eurostat. Acest lucru se poate datora prețurilor mai atractive pentru mărfurile rusești, a declarat pentru agenție expertul industrial Leonid Kazanov.
UE a redus achizițiile de îngrășăminte rusești din martie până în mai, iar în iunie a trecut la creșterea achizițiilor - cu 15% în termeni lunari, la 275 mii tone față de 239 mii tone cu o lună mai devreme. În termeni monetari, importurile au crescut cu 16% pe parcursul lunii, la 90,1 milioane de euro.
În același timp, în prima jumătate a anului, UE a importat din Rusia îngrășăminte în valoare de 739,7 milioane de euro, cu un sfert mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Și în termeni fizici, achizițiile acestor produse au crescut de 1,5 ori - la 2,2 milioane de tone.
Principalul cumpărător de îngrășăminte rusești a fost Polonia - le-a crescut importurile cu 14,2%, la 82,2 mii tone. Urmează Germania , care pe parcursul lunii a crescut importurile de 4,1 ori - până la 55,9 mii tone. Primele trei sunt închise de Belgia , care a redus achizițiile de îngrășăminte din Rusia cu 17% - la 33,2 mii de tone.
„Creșterea importurilor de îngrășăminte minerale din Rusia s-ar putea datora a două motive: în primul rând, întreprinderile chimice existente în Uniunea Europeană ar putea fi oprite în iunie pentru reparații planificate, iar în al doilea rând, prețurile la produsele agrochimice autohtone ar putea fi mai atractive în comparație cu produsele europene. ,” - a comentat Kazanov.