Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

ONU și-a exprimat disponibilitatea de a trimite un grup de experți în regiunea Kursk

ONU este gata să trimită un grup de experți internaționali în regiunea Kursk
Sputnik
GENEVA, 19 august - Sputnik. Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) este pregătit să trimită un grup de experți internaționali în regiunea Kursk, care este atacată de forțele armate ucrainene, a declarat pentru RIA Novosti Nada Al-Nashif, Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru drepturile omului.
„Avem nevoie de acces (în regiunea Kursk – n.red.) pentru a putea publica rapoarte. Nu folosim informații de la terți, pentru că avem o abordare specială. Având o echipă la fața locului, suntem încrezători că tot ce publicăm în Rapoartele noastre vor fi de încredere și verificate. Trebuie să vorbim cu multe persoane de pe teren, nu numai cu guvernele sau autoritățile locale, ci și cu ONG-urile și activiștii pentru drepturile omului din regiunea Kursk - n.red.), va consta din experți internaționali care vor sprijini cetățenii ( n.r. rusi ) la fața locului”, a spus ea.
Săptămâna trecută, Reprezentantul Permanent al Federației Ruse la ONU la Geneva, Ghenadi Gatilov , a confirmat că Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a primit o solicitare de a vizita regiunile Belgorod, Bryansk și Kursk. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova , a spus că partea rusă ar dori să spere că cererea OHCHR de acces în regiunea Kursk nu este o „performanță”.