Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: nu pot exista negocieri cu Kievul după invazia din regiunea Kursk

Lavrov: nu pot exista negocieri după invazia FAU în regiunea Kursk cu Kievul
Sputnik
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Nu pot exista negocieri cu Kievul după invazia regiunii Kursk de către Ucraina, Rusia va prezenta evaluarea sa asupra acestei situații, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin, videoclipul este publicat pe canalul său Telegram.
„Președintele (Rusiei - n.r.) a spus foarte clar despre acest lucru, că după ce au început atacurile asupra regiunii Kursk, nu chiar atacuri, dar invazii pe teritoriul regiunii Kursk, nu poate fi vorba despre nicio negociere. Și președintele a mai spus o frază foarte importantă, asupra căreia aș atrage atenția: „cu siguranță vom da o evaluare a acestei situații puțin mai târziu””, a spus Lavrov.
Unitățile FAU au trecut la ofensivă pe 6 august, la ora 5.30, pentru a cuceri teritorii în regiunea Kursk, înaintarea lor fiind oprită, a declarat șeful Statului Major al Forțelor Armate ruse, Valeri Gerasimov. El a subliniat că operațiunea din regiunea Kursk va fi finalizată prin înfrângerea inamicului și atingerea frontierei de stat. Ministerul rus al Apărării a declarat la 19 august că forțele militare ucrainene a pierdut până la 3,8 mii de militari și 54 de tancuri în timpul luptelor din regiunea Kursk.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că regimul de la Kiev a întreprins o provocare și trage fără discernământ, inclusiv asupra țintelor civile. Putin a declarat că inamicul va primi un răspuns demn, iar toate scopurile care stau în fața Rusiei vor fi atinse.
În Kursk, precum și în regiunile Belgorod și Briansk, este în vigoare un regim de desfășurare a operațiunilor antitero pentru a asigura siguranța cetățenilor.