Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și Azerbaidjan urmează să construiscă în comun tancuri petroliere

LNG tanker. . Foto de arhivă
Putin: Rusia și Azerbaidjanul vor crea petroliere pentru transportul produselor din țiței
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Rusia și Azerbaidjanul vor construi în comun tancuri petroliere, a declarat Vladimir Putin după discuțiile cu omologul său azer, Ilham Aliyev, la Baku.

„Compania rusă unită constructoare de nave maritime <...> împreună cu Șantierul Naval din Baku încep să producă petroliere moderne de clasă fluviu-mare pentru transportul produselor petroliere”, a declarat liderul rus.

Utilizarea acestor nave pe rutele Azov-Marea Neagră și Marea Caspică va face posibilă creșterea semnificativă a livrărilor de energie către piețele mondiale, a subliniat președintele.
De asemenea, el a menționat că companiile rusești lucrează cu succes pe piața azeră, inclusiv Lukoil și KamAZ, care a organizat producția de asamblare. În plus, Transmașholding a semnat un alt contract pentru a produce un lot mare de vagoane rusești pentru metroul din Baku.
Într-o declarație comună, președinții celor două țări au apreciat nivelul cooperării comerciale și economice și au definit principalele direcții de dezvoltare pe viitor a acesteia.
Potrivit unui membru al delegației ruse, viceprim-ministrul Alexander Novak, Moscova și Baku analizează, de asemenea, noi proiecte în domeniul petrolului și gazelor, inclusiv pe platforma caspică.