Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un cutremur puternic și o erupție a vulcanului Șiveluci a avut loc în Kamceatka

Cutremurul s-a produs pe fundalul erupției vulcanului Șiveluci.
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade s-a produs duminică seara în largul coastei Kamchatka, a anunțat presa rusă.
Potrivit seismologilor de la Serviciul Geofizic Unificat al Academiei de Științe din Rusia, trepidațiile s-au produs în Oceanul Pacific, în largul coastei de sud-est a peninsulei Kamchatka. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 108 km sud-est de Petropavlovsk-Kamchatsky, la o adâncime de 6 km sub fundul mării.
Cutremure puternice au fost resimțite în oraș, dar nu au fost înregistrate pagube.
Potrivit Ministerului Situațiilor de Urgență, nu există nicio amenințare de tsunami.
În aceeași zi, vulcanul Șiveluci a început să erupă. Acesta a aruncat cenușă la o înălțime de 5 km, penajul s-a răspândit spre sud-est. Căderi de cenușă au avut loc în Ust- Kamceatsk și probabil în Nikolskoye, pe insula Bering.
O a doua erupție de cenușă a avut loc la 18 august, la o înălțime de 4,5 km, penajul răspândindu-se, de asemenea, spre sud-est și întinzându-se pe o rază de 1520 km. Activitatea vulcanului este periculoasă pentru cursele aeriene locale.
Șiveluci este un vulcan activ din Kamchatka, vârsta sa este de 60-70 de mii de ani. Este format din vulcanul Shiveluch Vechi, o caldera antică și vulcanul Shiveluch Tânăr activ. Vulcanul este situat la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de satul Klyuchi din districtul Ust-Kamchatsky și la 450 de kilometri de Petropavlovsk-Kamchatsky.