Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidele de opoziție se opun modificării a două legi

Organizațiile politice de opoziție sunt indignate de faptul că partidul de guvernământ PAS va încălca principiul transparenței decizionale.
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională (CC) modificările scandaloase la Legea cu privire la Guvern și la Legea privind administrarea și deznaționalizarea proprietății de stat.
Vicepreședintele Parlamentului și președintele fracțiunii BCS, Vlad Bătrîncea, a depus două cereri la CC pentru a verifica constituționalitatea amendamentelor scandaloase.
El a atras atenția asupra faptului că, în urma modificărilor la aceste două legi, guvernul a primit instrumente suplimentare în timpul regimului situației de urgență, care permit luarea deciziilor de protocol fără dezbatere publică și fără publicare oficială, ceea ce contravine Constituției Republicii Moldova.
Vicepreședintele Parlamentului și-a exprimat încrederea că aceste modificări scandaloase vor fi anulate după ce vor fi recunoscute drept neconstituționale.
Un alt partid de opoziție, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, al cărui lider este fostul prim-ministru Ion Chicu, intenționează, de asemenea, să conteste aceste amendamente la Curtea Constituțională și va scrie o scrisoare către Consiliul Europei.
Partidul consideră că autoritățile moldovenești, reprezentate de partidul de guvernământ Partidul Acțiune și Solidaritate, pot utiliza aceste amendamente pentru a lua decizii secrete care afectează în mod direct statalitatea Moldovei.