Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Protestatarii la Tel Aviv cer demisia lui Netanyahu

La Tel Aviv are loc un miting pentru demisia lui Netanyahu și eliberarea ostaticilor
Sputnik
TEL AVIV, 17 august - Sputnik. Un miting al protestatarilor care cer demisia premierului israelian Benjamin Netanyahu și întoarcerea ostaticilor din Fâșia Gaza are loc în centrul orașului Tel Aviv, relatează un corespondent al RIA Novosti.
Protestele au loc pe strada Kaplan din centrul orașului, lângă complexul de clădiri guvernamentale. Evenimentul, devenit un eveniment obișnuit în ultimele săptămâni, a reunit oameni de diferite vârste. Ei poartă steaguri israeliene și afișe care cer demisia lui Netanyahu și întoarcerea ostaticilor din mișcarea palestiniană Hamas .
„Vrem să se întoarcă toți ostaticii și soldații, pentru ca războiul să se termine”, a spus unul dintre protestatari pentru RIA Novosti.
Cei adunați îi atribuie lui Netanyahu responsabilitatea pentru conflictul în curs din Fâșia Gaza, îl acuză de dictatură și cer ca prim-ministrul să fie demis. Orchestra care participă la miting joacă marșul imperial din Războiul Stelelor, sugerând astfel asemănarea lui Netanyahu cu personajele negative ale francizei de film. Protestatarii scandează și: „Democrație!”
Unii protestatari organizează spectacole în care sunt legați la ochi. Astfel, vor să atragă atenția asupra soartei ostaticilor din Fâșia Gaza. Difuzoarele joacă și ele.
După un minut de reculegere, cei adunați au cântat imnul național.
Zona de miting a fost blocată de camioane și a este patrulată de polițiști. Evenimentul are loc fără incidente.