Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Joe Biden a recunoscut că nu știe când va începe încetarea focului în Fâșia Gaza

Biden a recunoscut că nu știe când va începe încetarea focului în Fâșia Gaza, în ciuda faptului că este pregătit un acord
Sputnik
WASHINGTON, 17 august - Sputnik. Președintele american Joe Biden a recunoscut că nu știe când va începe încetarea focului în Fâșia Gaza, în ciuda faptului că este pregătit un acord corespunzător între Israel și mișcarea palestiniană Hamas împreună cu un grup internațional de negociatori.
„Asta rămâne de văzut”, a spus el reporterilor de la Casa Albă când a fost întrebat când va intra în vigoare încetarea focului din Gaza.
Așa cum a remarcat liderul american, este optimist cu privire la perspectivele părților de a ajunge la un acord și a clarificat că mai rămân „câteva chestiuni” asupra cărora trebuie convenite.
Un înalt oficial al administrației americane a declarat vineri reporterilor că părțile la discuțiile de la Doha privind încetarea focului în Gaza și schimbul de ostatici au rezolvat diferențele rămase, iar acordul era acum gata să fie semnat.
Oficialul a informat că reprezentanții Statelor Unite și ai țărilor partenere se vor întâlni până la sfârșitul săptămânii viitoare în capitala egipteană , Cairo , pentru a finaliza acordul la care sa ajuns „o dată pentru totdeauna”.