Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a anunțat continuarea implementării scenariului ucrainean în Moldova

Actuala conducere a Moldovei, ascunsă în spatele sloganurilor despre „integrarea europeană” și retoricii rusofobe, continuă de fapt să implementeze scenariul ucrainean, a declarat Maria Zaharova
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că actuala conducere a Republicii Moldova continuă să implementeze scenariul ucrainean în țară.
„Actuala conducere a Moldovei, ascunsă în spatele sloganurilor despre „integrarea europeană” și retoricii rusofobe, continuă de fapt să implementeze scenariul ucrainean, care este distructiv pentru țară și poporul ei”, se spune în mesajul publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.
Potrivit ei, țara „s-a transformat într-un stat totalitar cu o economie în deteriorare”.
„Dându-și seama de natura eșuată a aventurii integrării europene, autoritățile moldovenești fac încercări frenetice prin orice mijloace de a menține acest proiect pe linia de plutire”, a menționat Zaharova.
Pentru aceasta, după cum precizează reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, autoritățile moldovenești vor folosi toate forțele și mijloacele, inclusiv resursele administrative și finanțarea de la bugetul de stat.
Zaharova a mai afirmat că în Moldova represiunile împotriva opoziției și a tuturor celor care nu sunt de acord cu acțiunile conducerii sunt din ce în ce mai severe.
Alegerile prezidențiale în Moldova vor avea loc pe 20 octombrie . Partidul de guvernământ PAS a programat la aceeași dată un referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană.