Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele bulgar a semnat un decret care interzice propaganda LGBT* în școli

Președintele bulgar a semnat un decret care interzice persoanele LGBT, în ciuda cererilor de veto
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 august - Sputnik. Președintele bulgar Rumen Radev a semnat un decret de introducere a modificărilor Legii învățământului preșcolar și școlar care interzice propaganda orientării sexuale netradiționale (mișcarea LGBT* este recunoscută ca extremistă în Federația Rusă și este interzisă), în ciuda cererilor de veto din partea o serie de organizaţii publice, relatează Radioul Naţional Bulgariei (BNR).
Săptămâna trecută, Adunarea Populară (Parlamentul) din Bulgaria a aprobat interzicerea promovării orientării sexuale netradiționale în învățământul preșcolar și școlar. Organizațiile publice și activiștii civili au înaintat o petiție la biroul lui Radev, cerându-i acestuia să se opună modificărilor aduse legii.
Întrebat ce părere a avut președintele față de amendamentele controversate, serviciul de presă al lui Radev a declarat că și-a exprimat atitudinea semnând-o.
Amendamente la Legea Educației au fost introduse de partidul patriotic „Renașterea” și susținute în prima și a doua lectură de coaliția GERB-SDS, Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți, partidul „Există un astfel de popor” și socialiști.
Comitetul Helsinki din Bulgaria a declarat că noua lege a constituit o încălcare a constituției și a Convenției Europene a Drepturilor Omului.