Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un pompier a murit în timp ce stingea un incendiu în nordul țării

Sergentul Denis Timohin a decedat în timp ce stingea un incendiu natural în raionul Florești.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 aug - Sputnik. Sergentul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) Denis Timohin a decedat în timp ce stingea un incendiu natural în satul Rădulenii Vechi din raionul Florești.
„Un apel la serviciul 112 cu privire la incendiu a fost primit miercuri la ora 16.40. O echipă de la unitatea de pompieri și salvatori din Florești a fost trimisă la fața locului. Personalul IGSU a ajuns la fața locului a și început stingerea incendiului. Deoarece incendiul se extindea rapid, s-a decis consolidarea incendiului și a fost trimisă la fața locului o echipă de la UPS Soroca. La sosire, pompierii celei de-a doua echipe au găsit corpul colegului lor la sol în zona cuprinsă de flăcări ”, se arată într-o declarație a IGSU.
Personalul GCHS și-a exprimat condoleanțele față de familia și prietenii pompierului decedat:
„Sergentul Denis Timohin a demonstrat devotament față de datorie, îndeplinind o misiune nobilă de salvare a vieților omenești. El va rămâne în istoria IGSU ca un adevărat exemplu de curaj, dedicație și sacrificiu de sine,”se mai menționează în comunicatul de presă.
Circumstanțele incidentului urmează să fie investigate de autoritățile competente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma unei examinări medico-legale.