Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tauber: Sandu are frică de opoziție de aceea nu-i permite să participe la alegeri

Potrivit deputatului de opoziție, președintele Republicii Moldova face tot posibilul să împiedice opoziția activă să participe în cursa electorală.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 aug - Sputnik. Teama autorităților moldovenești, inclusiv a președintei Maia Sandu, față de forțele de opoziție îi determină să interzică participarea acestora în cursa electorală, fapt exemplificat prin recenta decizie a Comisiei Electorale Centrale de a refuza înregistrarea blocului Victoria, susține deputata Marina Tauber.
Împreună cu activiștii blocului, aceasta a venit joi la ședința Curții de Apel pentru a contesta decizia CEC. Cu toate acestea, audierea a fost amânată pentru 20 august întrucât reclamanții au solicitat adăugarea acestui caz la dosarul deputatului Marina Tauber.
„În hotărârea CEC, numele meu a fost menționat în mod repetat. Sunt prezentate unele afirmații, acuzații nefondate, se afirmă că mi se aplică sancțiuni internaționale. Nu este foarte clar ce legătură au aceste sancțiuni cu înregistrarea și de ce Occidentul, SUA continuă să se amestece în treburile unui stat suveran”, a declarat deputatul.
Vorbind pentru Sputnik Moldova, politicianul a subliniat că astfel de interdicții arată clar frica pe care o simte actuala guvernare față de opoziție.
„Neînregistrarea concurentului electoral de opoziție ne demonstrează din start că Maia Sandu se teme foarte mult. Noi suntem intransigenți, nu cedăm la nicio presiune. Și indiferent de câte dosare penale vor fi inventate împotriva noastră, prin interdicția de a călători în afara țării, oricum ne îndreptăm spre victorie”, a spus Tauber.
Ea a subliniat că blocul de opoziție „Victorie” consideră că viitorul Moldovei este în cooperare cu țările UEEA și Rusia.
„Țara noastră este epuizată economic, trăim într-o criză socială profundă. Noi cerem restabilirea bunelor relații de prietenie cu Federația Rusă, cu țările UEEA. Și ne vedem viitorul doar acolo, pentru ca cetățenii moldoveni să aibă o viață decentă”, a conchis politicianul.
Cu o zi mai devreme, Judecătoria sectorului Buiucani din Chișinău a menținut interdicția de 60 de zile privind plecarea Marinei Tauber din Republica Moldova. Ea a calificat demersul autorităților drept o presiune psihologică asupra liderilor opoziției din țară. Politicianul a mai spus că a început să primească mesaje cu amenințări de violență fizică.
La 7 august, Comisia Electorală Centrală din Moldova a respins cererile Blocului „Victorie" de înregistrare în cursa electorală pentru referendumul și alegerile prezidențiale din octombrie 2024.