Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Premierul a spus când va discuta cu fermierii situația din sectorul agricol

Prim-ministrul i-a asigurat pe agricultori că Cabinetul de Miniștri monitorizează situația din agricultură.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 aug - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, intenționează să discute săptămâna viitoare situația din agricultura cu reprezentanții acestui sector, a scris el pe pagina sa de socializare.
„Marți, voi invita la discuții reprezentanții sectorului agricol”, a specificat el.
În același timp, Recean a subliniat că guvernul „monitorizează îndeaproape” situația din sectorul agricol.
„Înțelegem dificultățile cu care se confruntă mulți producători din cauza secetei severe, iar Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare colectează și verifică informații pe baza cererilor primite. Ca și în anii precedenți, guvernul ajută agricultorii și pune în aplicare măsuri de sprijin pentru a compensa parțial pierderile”, a scris prim-ministrul.
El a menționat că, la rectificarea bugetului de stat pentru iulie 2024, a fost alocată o sumă suplimentară de 100 de milioane de lei pentru fondul de subvenții.
„Indiferent ce fel de asistență dorim să oferim, trebuie să ținem cont de bugetul existent. Doar această abordare - o abordare înțeleaptă - poate duce la soluții care vor ajuta cu adevărat fermierii”, a mai scris Dorin Recean.
Anterior, producătorii agricoli moldoveni au cerut introducerea stării de urgență în agricultură și au condamnat declarația despre referendum făcută de șeful Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, cerând demisia oficialului. În cadrul unei întâlniri cu liderii agricoli raionali, Bolea a declarat că posibilitatea achitării subvențiilor la hectar pentru fermieri depinde de participarea sau nu a acestora la euroreferendum.