Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Guvernul și Banca Centrală a Rusiei discută despre legalizarea burselor crypto

Ministrul rus Siluanov: Ministerul de Finanțe și Banca Centrală discută legalizarea schimburilor criptografice, nu există încă un consens
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 aug - Sputnik. Ministerul Finanțelor și Banca Centrală discută despre legalizarea burselor de criptomonede în Rusia, dar nu s-a ajuns încă la un consens, a declarat ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov, la Forumul educațional al tinerilor din întreaga Rusie "Teritoriul înțelesurilor".
"Am legalizat propriul nostru minerit, posibilitatea decontărilor cu bitcoini extrași pentru activitatea economică externă, posibilitatea decontărilor pentru activitatea economică externă folosind active financiare digitale. Ceea ce rămâne acum este problema pre-reglementării, a creării propriilor burse cripto legale. Acest lucru se află încă în zona gri. Ea nu este nici interzisă, nici autorizată.... Aici, atât Banca Centrală, cât și guvernul, reprezentat de Ministerul de Finanțe, se ocupă de această chestiune. Nu am găsit încă o soluție cu privire la modul de a o face", a declarat Siluanov.
"Există un subiect, vom încerca să pregătim o decizie legislativă relevantă în toamnă, dar vreau să spun că în sesiunea de primăvară a parlamentului nostru am făcut mari progrese", a conchis el.