Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Însărcinatul temporar cu afaceri al Moldovei la Moscova a fost convocat la MAE al Rusiei

Însărcinatul temporar cu afaceri al Republicii Moldova la Moscova, Alexandru Chetraru, a fost convocat la Ministerul rus de Externe.
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova în Federația Rusă, Alexandru Chetraru, a fost convocat marți la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, a comunicat serviciul de presă al ministerului.
"Diplomatului i-au fost exprimate îngrijorări serioase în legătură cu informațiile apărute în presa rusă și moldovenească, potrivit cărora avioanele F-16, transferate de Occident regimului de la Kiev, vor avea baza pe aerodromurile din Moldova și vor efectua ieșiri de pe acestea pentru a bombarda teritoriul Rusiei", a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.
De asemenea, însărcinatul cu afaceri a atras atenția emisarului temporar asupra militarizării continue a Republicii Moldova și a desfășurării exercițiilor comune ale forțelor armate cu contingente ale statelor membre NATO.
Ministerul rus de Externe a subliniat că aceste tendințe contravin statutului constituțional al neutralității permanente a Republicii Moldova, obligațiilor sale în temeiul documentelor cartei CSI, afectează negativ procesul de reglementare transnistreană și subminează securitatea Republicii Moldova însăși, unde locuiește un număr semnificativ de cetățeni ruși.
"Partea moldovenească a fost îndemnată să respecte cu strictețe statutul de neutralitate, care stă la baza statalității Republicii Moldova, și să nu întreprindă măsuri care ar putea contribui la escaladarea crizei ucrainene, să ateste implicarea Chișinăului în aceasta și să aibă o influență distructivă asupra situației din jurul Transnistriei", a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.
Anterior, Ministerul moldovean de Externe a declarat în acest sens că țara noastră nu dislocă și nu intenționează să disloce pe teritoriul său arme și echipamente destinate Ucrainei și intenționează să respecte în continuare principiul neutralității.