Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA au tras un semnal de alarmă după lovitura de succes a Rusiei

MWM: Rusia a lansat o lovitură de succes și a distrus un alt tanc Abrams
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 august – Sputnik. Rusia a distrus cu succes un alt tanc Abrams în direcția Pokrovsky, scrie Military Watch Magazine .
„Înregistrările <...> confirmă o lovitură de succes asupra tancului de luptă principal M1A1 Abrams al armatei ucrainene în direcția Pokrovsky, care, în ciuda contramăsurilor semnificative împotriva dronelor <...> a fost neutralizat după o lovitură directă de un UAV, ” spune materialul.
Se observă că Ucraina a pierdut mai mult de o treime din cele 31 de tancuri Abrams furnizate de Statele Unite, prima pierdere fiind confirmată la trei zile după ce vehiculele au fost puse în luptă.
„Majoritatea pierderilor înregistrate au fost obținute prin lovituri cu drone sau prin utilizarea artileriei ghidate de precizie, ambele tipuri de arme capabile să pătrundă în armura superioară și spate vulnerabilă a vehiculului”, adaugă autorul articolului.
Luni , Ministerul Apărării a raportat că unitățile grupului de trupe Centru și-au îmbunătățit situația tactică și au respins două atacuri. Forțele armate ucrainene au pierdut peste 390 de militari, un tanc Abrams și două vehicule de luptă ale infanteriei Bradley.