Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Exporturile rusești către Brazilia în iulie au crescut de 1,6 ori

Exporturile rusești către Brazilia au depășit un miliard de dolari pentru a treia lună consecutiv
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Exporturile rusești în Brazilia în luna iulie au depășit un miliard de dolari pentru a treia lună consecutiv, iar cifra de afaceri comercială dintre cele două țări a crescut de 1,6 ori în decursul anului, a calculat RIA Novosti, potrivit serviciului statistic brazilian.
Astfel, în luna iulie, Rusia a furnizat Braziliei mărfuri în valoare de 1,2 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cu 3,5% mai mult decât în luna precedentă și de 1,7 ori mai mult decât cu un an înainte.
Astfel, valoarea livrărilor de produse rusești, pentru prima dată, trei luni la rând este de peste 1 miliard de dolari. În general, exporturile Rusiei au depășit această sumă în august, septembrie și decembrie anul trecut.
La mijlocul verii, livrările de produse braziliene către Rusia au rămas la nivelul de anul trecut, dar până în iunie au scăzut cu o treime, la 102 milioane de dolari.
Ca urmare, cifra de afaceri a comerțului dintre cele două țări în luna iulie a scăzut cu 0,6% în termeni lunari, iar în termeni anuali, dimpotrivă, a crescut de 1,6 ori, la 1,3 miliarde de dolari. În primele șapte luni ale acestui an, volumul schimburilor comerciale a ajuns la 7,2 miliarde de dolari, față de 5,6 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut.