Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: un răspuns dur la loviturile forțelor armate ucrainene nu va întârzia să apară

Zaharova: un răspuns dur la loviturile forțelor armate ucrainene asupra regiunilor rusești nu va întârzia să apară
Sputnik
MOSCOVA, 12 august - Sputnik. Un răspuns dur din partea Forțelor Armate Ruse la atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei asupra civililor din regiunile Federației Ruse nu va întârzia să apară, a spus reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, declarațiile sale au fost publicate pe site-ul ministerului.
„Nu avem nicio îndoială că organizatorii și autorii acestor crime, inclusiv curatorii lor străini, vor fi trași la răspundere pentru ele. Un răspuns dur din partea Forțelor Armate Ruse nu va întârzia să apară”, a spus Zaharova.
Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov, a declarat miercuri că pe 6 august, la ora 5.30, unități ale Forțelor Armate ucrainene în număr de până la o mie de oameni au intrat în ofensivă cu scopul de a ocupa teritoriul din regiunea Kursk. Înaintarea lor mai adânc în teritoriul rus a fost oprită, a menționat el. Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse a subliniat că operațiunea din regiunea Kursk se va finaliza cu înfrângerea inamicului și accesul la frontiera de stat. Potrivit Ministerului rus al Apărării, de la începutul ostilităților în direcția Kursk, inamicul a pierdut până la 945 de militari și 102 vehicule blindate, inclusiv 12 tancuri.
Președintele rus Vladimir Putin , comentând situația din regiunea Kursk, a declarat că regimul de la Kiev a întreprins o altă provocare pe scară largă și trăgea fără discernământ, inclusiv în ținte civile. Reprezentantul oficial al Comitetului de Investigații al Rusiei, Svetlana Petrenko, a raportat că după atacul Forțelor Armate ale Ucrainei în zona de frontieră din regiunea Kursk au fost deschise dosare, în special, despre un atac terorist și crime; Anchetatorii ruși analizează identitățile armatei ucrainene care au dat și au executat ordinele de a lovi ținte civile din regiune.
În Kursk, precum și în regiunile Belgorod și Bryansk, a fost introdus un regim CTO pentru a asigura siguranța cetățenilor și a suprima amenințările cu atacuri teroriste ale unităților de sabotaj și recunoaștere ucrainene.