Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Ideologia regimului de la Kiev a dat naștere unui cuib terorist internațional

Zaharova: Zelenski a transformat aparatul de stat ucrainean într-un motor terorist
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 august – Sputnik. Mulți din Occident au crezut în intențiile presupus bune ale lui Vladimir Zelenski, dar esența sa teroristă a fost demascată, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, pe canalul Telegram .
„Zelenski, la ordinele occidentale <...> a transformat rămășițele aparatului de stat al Ucrainei într-un motor terorist. El și-a camuflat adevărata identitate pentru mult timp și nu fără succes, mulți din Occident au crezut în presupusele sale intenții. Dar vopseaua s-a desprins, iar esența teroristă a ieșit la suprafață”, a scris ea.
Potrivit Mariei Zaharova, atacurile ucrainene asupra clădirilor rezidențiale și a civililor sunt o urâțenie de neșters a terorismului.
„Ideologia neonazismului din regimul de la Kiev a dat naștere unui cuib terorist internațional pe Bankovaya, unde s-a târât norocul otrăvitor și a intrat software-ul care o alimentează”, a conchis diplomatul.
În dimineața zilei de 6 august, unitățile forțelor armate ucrainene au încercat să pună mâna pe o secțiune a teritoriului districtului Sudzhansky din regiunea Kursk. După cum a raportat președintelui șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse , Valeri Gerasimov , armata și-a oprit înaintarea. El a subliniat că operațiunea din regiunea Kursk se va încheia cu înfrângerea inamicului și accesul la granița de stat.
Un regim de operațiuni antiteroriste a fost introdus în regiunile Kursk, Belgorod și Briansk. Kursk este și în stare federală de urgență.