Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania a făcut o declarație neașteptată despre o posibilă confruntare cu Rusia

Comandantul Bundeswehr din Hamburg Giess: Germania trebuie să se pregătească să se confrunte cu Rusia în cinci ani
Sputnik
CHIȘINĂU, 112 august – Sputnik. Germania trebuie să se pregătească să se confrunte cu Rusia în cinci ani, a spus șeful comandamentului regional al Bundeswehr din Hamburg, Michael Giess, într-un interviu pentru Welt.

„Ceasul meu intern ca soldat ticăie și îmi spune că în cinci ani ar trebui să fim suficient de stabili din punct de vedere social pentru a rezista unei amenințări militare externe”, a răspuns el la o întrebare despre un posibil conflict cu Rusia.
Giess a adăugat că toată Germania trebuie să fie pregătită pentru război, deoarece aceasta este o sarcină comună importantă pentru politică, Bundeswehr, afaceri și societate în sensul cel mai larg.

Moscova a subliniat în mod repetat că nu reprezintă o amenințare pentru niciuna dintre țările Alianței Nord-Atlantice, dar nu va ignora acțiunile care sunt potențial periculoase pentru interesele sale. În același timp, ea rămâne deschisă dialogului, dar în mod egal, iar Occidentul trebuie să-și abandoneze cursul spre militarizarea Europei .