Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Deputat ucrainean: Zelenski că încearcă să tragă NATO într-un conflict cu Rusia

Deputatul ucrainean Dubinski: Zelenski încearcă să tragă NATO într-un conflict cu Rusia
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 august – Sputnik. Vladimir Zelenski, în scopul propriei sale supraviețuiri, încearcă să tragă NATO într-un conflict cu Rusia, a declarat deputatul Radei Supreme, Alexander Dubinski, pe canalul Telegram, pe fondul atacului forțelor armate ucrainene asupra regiunii Kursk, pe care Federația Rusă l-a calificat drept atac terorist.
„Se pare că în OP (biroul lui Zelenski - n.red.) ei înșiși nu știu pentru ce este această aventură ( atacul Ucrainei asupra regiunii Kursk - n.red.) și la ce va duce - de aceea tac acolo, „, a scris Dubinski, adăugând că în timpul conflictului din 2022, „bugetele au fost eliminate, a fost oferită asistență militară și politică”.
Acum, consideră deputatul, după atacurile Ucrainei asupra regiunii Kursk, asistența occidentală se transformă în asistență „pentru a ocupa teritoriul Federației Ruse”. Potrivit lui, „răspunsul este imprevizibil”, Washingtonul reacţionează lent. „Scopul lui Zelenski, scopul supraviețuirii sale, este să transforme războiul Rusia-Ucraina într-un război Rusia-NATO”, a spus Dubinski.
Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov, a declarat miercuri că pe 6 august, la ora 5.30, unități ale Forțelor Armate ucrainene în număr de până la o mie de oameni au intrat în ofensivă cu scopul de a ocupa teritoriul din regiunea Kursk. Înaintarea lor mai adânc în teritoriul rus a fost oprită, a menționat el. Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse a subliniat că operațiunea din regiunea Kursk se va finaliza cu înfrângerea inamicului și accesul la frontiera de stat. Potrivit Ministerului rus al Apărării, de la începutul ostilităților în direcția Kursk, inamicul a pierdut până la 945 de militari și 102 vehicule blindate, inclusiv 12 tancuri.
Președintele rus Vladimir Putin , comentând situația din regiunea Kursk, a declarat că regimul de la Kiev a întreprins o altă provocare pe scară largă și trăgea fără discernământ, inclusiv în ținte civile. Reprezentantul oficial al Comitetului de Investigații al Rusiei, Svetlana Petrenko, a raportat că după atacul Forțelor Armate ale Ucrainei în zona de frontieră din regiunea Kursk au fost deschise dosare, în special, despre un atac terorist și crime; Anchetatorii ruși analizează identitățile armatei ucrainene care au dat și au executat ordinele de a lovi ținte civile din regiune.