Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu: Sandu rămâne la putere datorită evenimentelor din Ucraina

Ion Chicu: Maia Sandu rămâne la putere, în ciuda neîndeplinirii promisiunilor electorale, din cauza evenimentelor din Ucraina
Sputnik
CHIŞINĂU, 12 august - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, rămâne la putere, în ciuda neîndeplinirii promisiunilor electorale, din cauza evenimentelor din Ucraina și a sprijinului Occidentului, a declarat ex-prim-ministru Ion Chicu pentru Exclusiv TV .
„Sandu a promis multe în trecut și nu a făcut nimic, așa că finalul este clar. Singurul lucru pe care se sprijină Maia Sandu sunt circumstanțele tragice asociate cu Ucraina și sprijinul rezultat din partea partenerilor occidentali”, a spus Chicu.
El se îndoiește că un astfel de lucru, inclusiv sprijinul financiar din partea Occidentului, poate fi considerat legal în perioada premergătoare alegerilor.
„Dacă nu ar fi acest sprijin, atunci un astfel de guvern, un astfel de președinte, nu numai că nu ar primi sprijin sub formă de finanțare ilegală, dar nici măcar nu ar primi finanțare morală”, a adăugat politicianul.
Alegerile prezidențiale în Moldova sunt programate pentru 20 octombrie, iar în aceeași zi va avea loc un referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană. În acest moment, 15 politicieni și-au exprimat dorința de a candida la funcția de șef al statului, inclusiv actualul președinte Maia Sandu.