Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Venezuela așteaptă să devină în curând membră BRICS

Misiunea Venezuelei la ONU speră într-o decizie pozitivă privind aderarea la BRICS
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Într-un interviu pentru RIA Novosti, reprezentantul permanent adjunct al Venezuelei la ONU, Joaquin Perez, și-a exprimat speranța că o decizie privind aderarea Caracasului la BRICS ar putea fi luată deja la viitorul summit al organizației de la Kazan.
"În ceea ce privește momentul (aderării Venezuelei la BRICS - n.r.), aș dori să-mi exprim speranța că la Kazan, la următorul summit, decizia va fi anunțată oficial într-un sens pozitiv", a declarat Perez.
Potrivit acestuia, o astfel de decizie ar fi foarte binevenită în Venezuela, iar dacă nu se poate ajunge la un acord, Caracasul rămâne pregătit să fie "un jucător activ în această lume nouă".
Ministrul venezuelean de Externe, Ivan Gil, a raportat anterior că președintele venezuelean Nicolas Maduro a primit o invitație la summitul BRICS care va avea loc în Rusia. Ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, a declarat ulterior pentru RIA Novosti că Moscova, având în vedere dorința puternică a Venezuelei de a adera la grupul BRICS, se așteaptă la o delegație de un "nivel corespunzător" la summitul organizației din octombrie de la Kazan.
Planul președinției ruse a BRICS în 2024 include peste 250 de evenimente în 11 regiuni ale Rusiei, organizate de reprezentanți ai autorităților executive federale și regionale, ai organizațiilor publice și ai comunității de afaceri. Evenimentul-cheie va fi cel de-al XIV-lea summit BRICS, care va avea loc la Kazan în perioada 22-24 octombrie.