Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a furnizat Braziliei în iulie un volum record de îngrășăminte

Producția de îngrășăminte la Almaz Fertilisers din Ținutul Stavropol. Foto de arhivă
Rusia furnizează Braziliei peste un milion de tone de îngrășăminte pentru a treia lună consecutiv
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Pentru a treia lună consecutiv, Rusia aprovizionează Brazilia cu peste un milion de tone de îngrășăminte, volumul livrărilor atingând un nivel istoric în luna iulie, a calculat RIA Novosti potrivit informațiilor vamale braziliene.
Astfel, vânzările de îngrășăminte rusești către Brazilia în acest an au atins pentru prima dată 1 milion de tone în luna mai, în iunie au crescut cu 5%, iar în iulie - cu încă 7,5%, până la 1,14 milioane de tone. Volumul lunii iulie a fost cel mai mare înregistrat vreodată în comerțul dintre cele două țări (precedentul maxim istoric a fost în mai 2022).
În termeni monetari, exporturile au crescut cu 8% până la 364,4 milioane de dolari, atingând cel mai ridicat nivel din martie 2023.
Rusia rămâne principalul furnizor de îngrășăminte al Braziliei, în timp ce China își extinde, de asemenea, în mod activ cota de piață locală. În iulie, livrările din China au crescut de 1,9 ori până la 783,4 mii de tone.
Printre primii cinci exportatori de îngrășăminte către Brazilia se numără și Canada (plus 1%, 697 mii tone), Egipt (minus 29%, 290 mii tone) și Maroc (minus 7%, 281 mii tone).
În ultimele luni, Brazilia în ansamblul său și-a mărit considerabil importurile de îngrășăminte din cauza înrăutățirii condițiilor meteorologice și, prin urmare, a randamentelor culturilor, livrările din iunie și iulie fiind cele mai mari înregistrate vreodată pentru aceste luni - 4,2 milioane de tone și, respectiv, 4,5 milioane de tone.