Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Puşkov: Washingtonul speră să intimideze Teheranul ameninţând cu război

senatorul rus Alexei Puşkov.. Foto de arhivă
Pușkov: ca răspuns la cererile iraniene, SUA amenință cu război, deși Harris este neprofitabilă
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 august - Sputnik. Autorităţile americane încearcă să intimideze Iranul ameninţănd cu război, a declarat senatorul rus Alexei Puşkov.
„Ca răspuns la cererile Iranului, Washingtonul îl amenință cu război, ceea ce este de așteptat, este cât de benefic este un război cu Iranul pentru Kamala Harris și cum va afecta alegerile”, a scris Pushkov pe canalul său Telegram.
Senatorul a remarcat că acum „nu este cel mai bun moment” pentru ca administrația democrată să se implice într-un nou război.
„Un lucru este să sprijini Israelul , altul este să lupți cu Iranul, mai ales dacă există pierderi de partea americană (Donald) Trump o va călca pe Harris la maxim, între timp, Washingtonul speră să intimideze Teheranul a concluzionat politicianul.
Anterior, mișcarea palestiniană Hamas a raportat moartea șefului Biroului Politic al mișcării, Ismail Haniyeh, la sfârșitul lunii iulie , ca urmare a unei lovituri israeliene asupra reședinței sale din Teheran, unde sosise pentru a participa la inaugurarea noului președinte iranian.
Mișcarea a dat vina pe Israel și Statele Unite pentru moartea lui Haniyeh și a spus că atacul nu va rămâne fără răspuns. Șeful Pentagonului , Lloyd Austin, a spus că nu are nimic de spus despre moartea șefului Biroului Politic al Hamas și despre implicarea Israelului în asta. Reprezentanții armatei israeliene, la rândul lor, au spus că „nu răspund la rapoartele din presă” despre uciderea lui Haniyeh. Jerusalem Post a scris că autoritățile israeliene i-au pe miniștri să nu vorbească despre uciderea liderului Hamas.
În seara zilei de 31 iulie, ziarul american New York Times, citând surse, a susținut că liderul suprem iranian Ali Khamenei a ordonat o lovitură directă asupra Israelului ca răspuns la uciderea lui Haniya la Teheran. Ulterior, reprezentantul permanent al Iranului la ONU , Amir Said Irvani, a declarat la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU că Teheranul, conform dreptului internațional, își rezervă dreptul la autoapărare pentru a răspunde la uciderea lui Haniya atunci când consideră că este necesar.
Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie. Trump este nominalizat oficial de Partidul Republican pentru funcția de șef al statului. Vicepreședintele în exercițiu Kamala Harris, care nu a primit încă o nominalizare oficială din partea partidului la viitoarea convenție de la Chicago , intenționează să candideze ca candidat democrat .