Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom declară că continuă să furnizeze gaze care tranzitează Ucraina prin stația „Sudja”

Conducte de gaz. Foto de arhivă
Concernul rus a declarat că furnizarea în continuare gaze naturale necesare tranzitului prin Ucraina.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Reprezentantul oficial al concernului rus Gazprom, Serghei Kuprianov, a declarat că compania continuă să furnizeze gaze naturale pentru tranzit pe teritoriul Ucrainei prin intermediul stației de contorizare a gazelor (SCG) „Sudja”, transmite RIA Novosti.
Aprovizionarea cu agentul energetic se face în volumul confirmat de partea ucraineană și se ridică la 39,6 milioane de metri cubi la data de 10 august, ceea ce este ușor mai mare decât volumul din ziua precedentă.

"Gazprom furnizează gaz rusesc pentru tranzitul prin Ucraina în volumul confirmat de partea ucraineană prin intermediul SCG "Sudja", fiind de 39,6 milioane de metri cubi la data de 10 august. Cererea pentru SCG „Sohranovka” a fost respinsă", a declarat el reporterilor.

După cum a remarcat sursa, de la începutul anului, pomparea a fost menținută peste 40 de milioane de metri cubi pe zi, dar la 7 august a scăzut la 39,4 milioane de metri cubi, la 8 august - la 37,3 milioane de metri cubi, iar la 9 august - a crescut la 38,5 milioane de metri cubi.