Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Palestina este pregătită pentru discuții de pace cu Israelul, afirmă Abbas

Mahmoud Abbas. Foto de arhivă
Abbas: Palestina este pregătită pentru discuții privind statutul final cu Israelul
Sputnik
CHIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Palestina este gata pentru discuții privind statutul final cu Israelul în cadrul unei conferințe de pace, a declarat președintele palestinian Mahmoud Abbas într-un interviu acordat RIA Novosti.
"Statul Palestina și-a format o viziune politică și a pregătit o foaie de parcurs, care a fost aprobată de un grup de șase state arabe și prezentată spre examinare SUA, Uniunii Europene și membrilor Consiliului de Securitate al ONU. Aceasta se bazează pe o soluție politică cuprinzătoare pentru a pune capăt prezenței israeliene în Fâșia Gaza", a declarat Abbas.
Președintele a subliniat că soluția prezentată are în vedere "intrarea în negocieri privind statutul final cu partea israeliană în cadrul unei conferințe internaționale de pace în conformitate cu un anumit calendar și elaborarea unui mecanism de securitate regională".
El a menționat că, în cadrul deciziei, Autoritatea Națională Palestiniană (ANP) este pregătită să își îndeplinească funcțiile în Fâșia Gaza și solicită încetarea tuturor acțiunilor ostile unilaterale ale Israelului în Cisiordania și Ierusalim.