Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Ucraina vor coopera pentru a identifica activele obținute din corupție

Drapelul Ucrainei și al Moldovei. Foto de arhivă
CNA din Moldova și Agenția de Recuperare și Management a Activelor din Ucraina (ARMA) vor coopera pentru a identifica bunurile obținute din infracțiuni de corupție.
Sputnik
CHIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Un memorandum privind parteneriatul și cooperarea în domeniul identificării, depistării și gestionării bunurilor obținute prin corupție a fost semnat la Chișinău de către Centrul Național Anticorupție din Moldova, reprezentat de directorul Alexandru Pinzar, și Agenția de Recuperare și Managment a Activelor (ARMA) din Ucraina, reprezentată de directorul adjunct Grigol Katamadze.
"Sunt sigur că vom construi o cooperare interinstituțională fructuoasă întru identificarea și gestionarea bunurilor infracționale în jurisdicțiile naționale și vom consolida interacțiunea prin semnarea acestui Memorandum de parteneriat și cooperare, intensificând astfel eforturile de combatere a corupției și de consolidare a statului de drept.", a declarat Pinzar.
Grigol Katamadze și-a exprimat disponibilitatea de a continua și consolida cooperarea dintre cele două instituții.
Interacțiunea se va concentra pe organizarea de seminare tematice, inclusiv la distanță, între Moldova și Ucraina, precum și pe desfășurarea de forumuri specializate.
Memorandumul a intrat în vigoare la data semnării sale de către participanți și va fi în vigoare pe termen nedeterminat.