Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a decis expulzarea unui oficial al ambasadei moldovenești la Moscova

Clădirea Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei. Foto de arhivă
Ministerul rus de Externe a declarat persona non grata un angajat al misiunii diplomatice moldovenești la Moscova, ca măsură de retorsiune.
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Rusia a declarat persona non grata un angajat al ambasadei moldovenești la Moscova, anunță Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei într-un comunicat.
Se precizează că această măsură este un răspuns la acțiunile părții moldovenești.
"La 6 august, Ministerul rus de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova în Federația Rusă A. Ketraru, căruia i-a fost adresat un protest ferm în legătură cu continuarea pașilor neprietenoși ai Chișinăului oficial față de Rusia", se arată în raport.
Diplomatului moldovean i-a fost înmânată o notă a Ministerului de Externe, în care se spune că "în calitate de măsură de retorsiune la decizia nemotivată a autorităților moldovenești din 1 august de a declara persona non grata un angajat al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, partea rusă declară "persona non grata" un angajat al Ambasadei Republicii Moldova în Rusia".
Amintim că, la 1 august, ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul moldovean de Externe. Acesta a declarat că Ministerul moldovean de Externe l-a acuzat pe angajatul ambasadei ruse de încălcarea statutului său diplomatic și i-a cerut să părăsească teritoriul țării.