Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa din SUA a aflat despre planurile US Air Force de a moderniza bombardierele B-52

Bombardierele B-52. Foto de arhivă
Defence One: SUA intenționează să modernizeze bombardierele B-52 Stratofortresses
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. SUA intenționează să modernizeze bombardierele strategice B-52 Stratofortresses din anii 1960, prin înlocuirea motoarelor și radarelor, ceea ce ar putea costa cel puțin 15 miliarde de dolari, relatează Defense One, citând surse.
"Serviciul Forțelor Aeriene americane dorește să modernizeze... bombardierul (B-52 Stratofortresses - n.r.) astfel încât să poată zbura încă trei decenii și să servească alături de bombardierul strategic B-21, în timp ce bombardierele Rockwell B-1 Lancer și bombardierele stealth Northrop B-2 Spirit se vor retrage din exploatare la începutul anilor 2030", notează portalul.
Portalul mai adaugă că programul de reînnoire a aeronavelor include înlocuirea motoarelor și a radarelor. Se menționează că planul de înlocuire a motoarelor actuale cu motoare Rolls-Royce F130 și de înlocuire a radarelor se confruntă cu întârzieri și costuri ridicate.
"Cea mai recentă estimare pentru programul comercial de înlocuire a motoarelor B-52 (CERP) ... a ajuns la 15 miliarde de dolari, cu 2,5 miliarde de dolari mai mult decât estimarea inițială. Cu toate acestea... Forțele Aeriene încă își ajustează estimările și așteaptă noi propuneri de la Boeing (constructorul de aeronave - n.r.), astfel că prețul s-ar putea schimba", relatează portalul din cuvintele rostite de Brian Knight, adjunctul managerului senior pentru logistică al programului B-52.
Knight a făcut acest anunț în cadrul conferinței Life Cycle Industry Days, care a avut loc în iulie.
Defence One relatează, citându-l pe Knight, că bombardierele în sine trebuie reproiectate pentru a instala noile motoare, iar programul include, de asemenea, actualizări ale cabinelor de pilotaj, ale display-urilor și ale altor sisteme. Portalul adaugă că și costul înlocuirii radarelor a crescut de la 2,3 miliarde de dolari la 3,3 miliarde de dolari.