Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Partidului Democrat din SUA: Kamala Harris desemnată candidat la alegerile prezidențiale

Harris și-a asigurat sprijinul a 99 la sută dintre delegații la convenția Partidului Democrat
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 august - Sputnik. Vicepreședintele american Kamala Harris și-a asigurat sprijinul oficial al 99% din delegații la convenția Partidului Democrat din SUA în timpul votului online care a durat o săptămână, a declarat Jamie Harrison, președintele comitetului național al partidului, el fiind citat de The Hill.
"Cu sprijinul a 99 % dintre delegații care au votat online, vicepreședintele Harris a făcut un pas istoric și a ajuns la etapa finală a procesului de declarare a sa drept candidatul partidului", a declarat Harrison.
Harris a fost singurul candidat de pe buletinul de vot virtual care a început la 2 august, o decizie care a fost luată în iulie pentru a oferi asigurări că candidatul democrat nu va fi lăsat în afara buletinului de vot la viitoarele alegeri din noiembrie. Convenția la care va fi anunțată oficial candidatura lui Harris va începe la Chicago la 19 august, în cadrul căreia vicepreședintele în exercițiu și partenerul său de campanie, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, nominalizat astăzi drept candidat la funcția de vicepreședinte , vor fi desemnați din partea partidului.
Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie. Actualul președinte Joe Biden a decis anterior să nu candideze pentru un al doilea mandat, pe fondul îngrijorărilor legate de sănătatea sa și al criticilor tot mai numeroase, fiind de acord să susțină candidatura actualului vicepreședinte, Kamala Harris. Candidatura acesteia a fost apoi susținută de democrații din Congres și de susținători importanți ai partidului, dar ea va primi oficial nominalizarea Partidului Democrat în urma votului delegaților, care va fi apoi consolidată de convenția de la Chicago.
Din partea Partidului Republican în mod oficial este nominalizat fostul președinte Donald Trump.