Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kim Jong-un a anunțat necesitatea creșterii potențialului nuclear al Coreei de Nord

Kim Jong-un a cerut creșterea potențialului nuclear al Coreei de Nord în legătură cu politica SUA
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 august - Sputnik. Președintele Afacerilor de Stat al RPDC, Kim Jong-un, a declarat necesitatea creșterii potențialului nuclear al țării în legătură cu politica SUA de transfer de arme nucleare aliaților săi, a informat agenția de presă KCNA.
„Dacă te uiți înapoi la ultimii 5 ani, nu a existat un moment în care acțiunile militare desfășurate de Statele Unite împotriva Republicii Populare Democrate Coreea să nu fie amestecate cu conceptul (utilizare - n.red.) de nuclear (arme). - ed.). Și acum s-a ajuns într-un punct atât de periculos încât țările satelit au și arme nucleare americane la dispoziție”, a spus Kim Jong-un la ceremonia de predare a noilor sisteme de rachete tactice trupelor.
Liderul nord-coreean a adăugat că într-o astfel de situație, procesul de creștere a puterii forțelor armate RPDC și de dezvoltare a unei industrii independente de apărare, care să le servească drept suport de încredere, trebuie să continue într-un ritm accelerat.
Ceremonia de predare a 250 de lansatoare de noi rachete balistice tactice unităţilor militare de frontieră ale RPDC a avut loc ieri la Phenian . Kim Jong-un ar fi inspectat lansatoarele și a ținut un discurs istoric în fața mulțimii.
El a menționat că natura relațiilor aliate sub conducerea Statelor Unite se schimbă către un bloc militar bazat pe arme nucleare și, prin urmare, situația militară din jurul RPDC este în pragul unor schimbări structurale strategice și serioase. Acest lucru, a spus el, nu permite RPDC să se mulțumească cu nivelul actual de putere de descurajare a războiului, deoarece garanția unei păci autentice constă în crearea unei forțe puternice.
Kim Jong-un a subliniat că istoria de peste 30 de ani a relațiilor cu Statele Unite a condus RPDC la concluzia că, fiind pregătită atât pentru dialog, cât și pentru confruntare, este necesar să se pregătească mai temeinic pentru confruntare, iar Phenianul va să continue să adere la această poziție de bază în viitor. Potrivit acestuia, RPDC nu-și pune speranțe în administrațiile individuale din Washington , care ajung la putere de câțiva ani și pleacă, și percepe Statele Unite ca pe un stat ostil cu care urmașii noștri vor trebui să trăiască din generație în generație.
În acest sens, liderul RPDC a evidențiat necesitatea de a avea capabilități de a răspunde în mod proactiv nu numai la diferitele amenințări la care țara sa este expusă în prezent de către Statele Unite, ci și la noile și emergente amenințări de securitate cu care nord-coreenii se vor confrunta în viitorul.
RPDC a creat deja un sistem de stat al forțelor armate nucleare capabile să răspundă imediat oricăror acțiuni amenințătoare ale țărilor inamice care dețin arme nucleare, dar situația în schimbare rapidă a securității globale și extinderea nesăbuită a sistemului de blocuri militare sub conducerea Uniunii Europene. Statele vor forța Phenianul să construiască forțe nucleare, a explicat Kim Jong Un.
„Atâta timp cât amenințările nucleare împotriva noastră nu se opresc, atâta timp cât există forțe imperialiste care consideră armele nucleare un mijloc de supraviețuire pentru tirania lor, nu poate exista nici cea mai mică stagnare sau răgaz pe calea întăririi forțelor de descurajare a războiului nuclear. ”, a subliniat el.
Liderul RPDC a mai spus că dacă încercările continuă să dăuneze securității regiunii, Statele Unite ar putea provoca consecințe fatale pentru propria sa securitate. Potrivit acestuia, RPDC „cât mai curând posibil” va pregăti capacități nucleare mai avansate, continuând în același timp să urmeze o politică de dezvoltare paralelă a forțelor nucleare pentru a rezista efectiv „șantajului nuclear” și a alocă mai multe investiții pentru dezvoltarea economică și îmbunătățirea bunăstarea oamenilor.