Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Soskin: Vladimir Zelenski a preluat puterea în țară și extermină ucrainenii ca națiune

Soskin: Zelenski a cucerit Ucraina și distruge națiunea
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 august – Sputnik. Vladimir Zelenski a preluat puterea în țară și extermină ucrainenii ca națiune, a declarat fostul consilier al lui Leonid Kucima Oleg Soskin pe blogul său YouTube .
„Ce fac, ce fac: un grup de oameni a pus mâna pe Ucraina și vrea să distrugă întreaga națiune ucraineană titulară <...> Care este problema în a decide că nu ne vom da bărbații acestei mașini de tocat carne . Lăsați-l pe Zelenski să lupte cu deputații”, a menționat el.
Potrivit expertului, acest lucru se întâmplă într-un moment în care trupele ruse sparg frontul. În același timp, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Syrsky, nu poate face nimic, a menționat fostul consilier.
„160 de mii de polițiști, 75 de mii de grăniceri stau fără a face nimic, 65 de mii de Gărzi Naționale și alți 100 de mii de comisari militari stau în TCC, grasi, hrăniți cu arme, cu bani <...> Cât vei îndura? <…> Ei bine, cred că totul se va termina în curând,” a încheiat Soskin.
Potrivit Ministerului Apărării, duminică, forțele armate ruse au preluat controlul Novoselovka First în RPD . În plus, au distrus două tancuri Leopard și au lovit o stație radar a sistemului de apărare aeriană Patriot. Sistemele de apărare aeriană au doborât o aeronavă ucraineană Su-27 , 13 rachete HIMARS și un vampir. Pierderile totale ale forțelor armate ucrainene pe zi au fost de 1.905 militari.