Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sondaj: Harris îl depășește pe Trump în sprijinul popular

Sondaj CBS News: Harris îl depășește pe Trump în sprijinul popular
Sputnik
WASHINGTON, 5 august - Sputnik. Vicepreședintele SUA și candidatul la funcția de șef al statului Kamala Harris îl devansează pe fostul lider și rival american la următoarele alegeri, Donald Trump, în ceea ce privește nivelul de sprijin popular, potrivit unui sondaj CBS News realizat împreună cu organizația de cercetare YouGov.
Potrivit rezultatelor publicate ale studiului, 50% dintre americani ar vota pentru Harris și 49% pentru Trump dacă alegerile prezidențiale ar avea loc în aceeași zi cu sondajul.
Actualul vicepreședinte îl devansează și pe fostul șef al Casei Albe în cazul prezenței unui terț participant - candidatul independent Robert Kennedy Jr. În acest caz, 49% dintre respondenți ar vota pentru Harris, 47% pentru Trump și 2% pentru Kennedy Jr.
Dintre acei americani care sunt gata să voteze pentru Harris, 41% o vor face pentru că nu vor să-l vadă pe Trump ca președinte al Statelor Unite, 34% o vor vota din simpatie personală și alți 24% vor vota pentru că ea este candidatul Partidului Democrat.
Sondajul a fost realizat în perioada 30 iulie - 2 august și a inclus 3.102 alegători înregistrați. Eroarea permisă a rezultatului a fost de plus sau minus 2,1 puncte.