Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Houthis: atacul de răzbunare împotriva Israelului va veni din toate direcțiile

O lovitură de răzbunare împotriva Israelului pentru uciderea comandanților mișcării de rezistență palestiniene și libaneze va veni din toate direcțiile, a declarat un reprezentat oficial al mișcării yemenite.
Sputnik
CHIȘINĂU, 4 august –Sputnik. Reprezentantul oficial al mișcării yemenite Ansar Allah (Houthis), membru al Biroului Politic Ali al-Kahum a spus că o lovitură de răzbunare împotriva Israelului pentru uciderea comandanților mișcării de rezistență palestiniene și libaneze va veni din toate direcțiile.
După cum a spus el pentru RIA Novosti , israelienii și americanii ar trebui să știe că ei sunt responsabili pentru extinderea amplorii confruntării.
„Poporul arab și musulman sunt gata să lupte”, a spus el.
Potrivit acestuia, toate mișcările pro-iraniene din regiunea Orientului Mijlociu, unite într-o „axă de rezistență” față de Israel, se vor alătura pentru a răspunde atacului Israelului.
Anterior, liderul Houthiilor yemeniți din mișcarea Ansar Allah, Abdel Malik al-Houthi, a anunțat necesitatea unui răspuns militar din partea „axei rezistenței” la uciderea șefului Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniyeh.