Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Geniștii moldoveni au neutralizat 45 de obiecte explozive găsite în mai multe localități

Geniștii moldoveni își continuă misiunea de neutralizare a munițiilor care s-au păstrat în pămînt după cel de-al Doilea Război Mondial.
Sputnik
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Pe parcursul lunii iulie curent, geniștii Armatei Naționale au lichidat 45 de obiecte explozive, precum și 500 de cartușe, aceste muniții au fost găsite în diferite raioane ale țării.
Potrivit Ministerului Apărării, în perioada menționată, savanții au efectuat 15 misiuni de deminare în localitățile din raioanele Ștefan-Vodă, Anenii Noi, Nisporeni, Hîncești, Cantemir, Ungheni, Orhei și Florești, precum și în municipiul Chișinău.
Maiorul Ion Cornegruța, ofițer superior al serviciului de geniu, a declarat că una dintre cele mai periculoase operațiuni de deminare a fost efectuată de către geniști în satul Cioburciu, unde au fost găsite și neutralizate patru proiectile de artilerie, o bombă de aruncător, șase grenade de mână, nouă focoase și 400 de cartușe, păstrate în sol din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Explozibilii au fost găsiți pe un teren arabil.
De la începutul anului, geniștii au efectuat 86 de operațiuni de deminare, neutralizând 135 de obiecte explozive de diferite tipuri și 505 cartușe.