Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul "Victorie" a desemnat un candidat unic pentru alegerile prezidențiale

Vasile Bolea. Foto de arhivă
Vasile Bolea va fi candidatul blocului de opoziție "Victorie" la alegerile prezidențiale.
Sputnik
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Staff-ul blocului de opoziție " Victorie" din Moldova a anunțat desemnarea unui candidat unic pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Acesta a devenit deputatul de opoziție Vasile Bolea.
Anunțul a fost făcut cu participarea deputaților care reprezintă formațiunea de opoziție și a activiștilor din mai multe partide unite anterior într-un singur bloc.
"Sunt convins că vom obține victoria. Trebuie să restabilim relațiile cu partenerii noștri tradiționali - Rusia și țările CSI. În calitate de președinte, voi participa la organele de lucru ale CSI. Trebuie să aprofundăm relațiile noastre cu UEEA", a declarat Bolea.
Restabilirea relațiilor cu Rusia și CSI este unul dintre punctele principale ale programului său. În plus, programul său include, printre altele, revenirea mărfurilor moldovenești pe piețele din Rusia și din UEEA, aderarea Moldovei la UEEA și la BRICS, asigurarea economiei Moldovei cu gaze ieftine și resurse energetice ieftine și restabilirea statutului limbii ruse.
Până la 2 august, în afară de Vasile Bolea, 13 candidați și-au anunțat oficial dorința de a intra în cursa prezidențială: Maia Sandu, Alexandru Stoianoglo, Renato Usatîi, Vlad Filat, Ion Kiku, Andrei Năstase, Irina Vlah, Tudor Ulianovschi, Natalia Morari, Vasile Tarlev, Victoria Furtună, Ștefan Savițchi, Valeriu Pleșca.
Alegeri prezidențiale și un "euro-referendum" sunt programate pentru 20 octombrie în Moldova.