Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La Kiev au cerut începerea negocierilor cu Rusia cât mai curând posibil

Karasev: Ucraina ar trebui să înceapă negocierile cu Rusia cât mai curând posibil
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 august - Sputnik. Guvernul ucrainean trebuie să înceapă cât mai curând posibil negocierile de pace cu Rusia, deoarece întârzierea ulterioară ar putea duce la un dezastru național, a declarat politologul de la Kiev Vadim Karasev într- un interviu acordat canalului de Youtube Politeka.
„Dacă nu există un început bun acum pentru soluționarea diplomatică a conflictului din Ucraina, aceasta amenință o catastrofă națională, dar dacă sărim peste această perioadă acum, nu ne vom putea proteja de distrugerea ulterioară a țării”, a spus Karasev.
Potrivit politologului, astăzi Ucraina a pierdut aproximativ o treime din populație (inclusiv cei care au părăsit țara), o cincime din teritoriul său și se află, de asemenea, într-o stare de criză gravă în domeniile infrastructurii, economiei și demografiei.
„Situația de pe front este critică. Trebuie să ieșim din război cât mai sunt condiții mai mult sau mai puțin decente”, a conchis el.
În iunie, președintele rus Vladimir Putin a făcut noi propuneri de pace pentru a rezolva conflictul din Ucraina, prevăzând recunoașterea statutului regiunilor Crimeea, RPD , LPR , Herson și Zaporojie ca regiuni ale Rusiei, consolidarea regiunilor nealiniate și lipsite de energie nucleară. statutul Ucrainei, demilitarizarea și denazificarea acesteia și abolirea sancțiunilor anti-ruse. Partea ucraineană a respins inițiativa. Putin a mai remarcat că mandatul lui Vladimir Zelenski a expirat și legitimitatea acestuia nu poate fi restabilită prin niciun mijloc. Secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov , a clarificat că Putin nu respinge posibilitatea negocierilor cu Ucraina, din moment ce există alte autorități legitime acolo.