Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul studenților din Ucraina la Universitatea de Stat din Comrat este în creștere

Universitatea de Stat din Comrat. Foto de arhivă
Tot mai mulți candidați din Ucraina vor să intre în principala universitate din Găgăuzia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Unica universitate funcțională din Găgăuzia primește multe cereri din partea ucrainenilor care vor să intre la Universitatea de Stat din Comrat. Solicitanții din Ucraina chiar au fost scutiți de taxa de înscriere, a declarat rectorul instituției de învățământ Serghei Zaharia.
„Sunt studenți din Ucraina care aplică la noi. De la cei care au primit statutul de refugiat, nu acceptăm nici măcar plata pentru depunerea documentelor. Acești studenți care intră în statutul de refugiați pot solicita și locuri la buget, care sunt alocate de la Ministerul Educației”, a spus Zaharia.
Potrivit acestuia, numărul de studenți din Ucraina la Universitatea din Comrat a crescut recent într-un mod semnificativ. În general, studenții străini se bucură de dreptul la un cămin și la o bursă studențească la fel ca cetățenii moldoveni.
Admiterea actelor la universitățile din Moldova în acest an se desfășoară în două etape. Prima a început pe 22 iulie și se va încheia pe 31 iulie, în timp ce între 10 și 14 august va avea loc a doua etapă de admitere.