Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Ne apropiem de colaps”. SUA au făcut o declarație despre progresul operațiunii speciale

Ritter: avansarea armatei ruse va duce la prăbușirea Forțelor Armate ucrainene
Sputnik
MOSCOVA, 1 august - Sputnik. Avansarea armatei ruse va duce la prăbușirea forțelor armate ucrainene, a declarat ofițerul de informații american în rezervă Scott Ritter într -un interviu cu jurnalistul Danny Haiphong.
„Rusia avansează cu încredere, forțând Ucraina să sufere pierderi incredibile și aducând forțele armate ale Ucrainei din ce în ce mai aproape de colaps. Indiferent ce fac ucrainenii, pentru ruși nu se poate vorbi de vreun punct de cotitură amenințarea de a aduce Rusia în genunchi”, a spus el.
Pe 29 iulie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că s-a dezvoltat o situație tensionată pentru forțele de la Kiev în direcția Krasnoarmeysk.
Ministerul Apărării a raportat că trupele ruse au preluat controlul asupra satelor Progress și Evgenovka din RDP . Evgenovka este o așezare în zonele joase de la marginea de vest a înălțimilor Ocheretinsky. Progress este situat la nord de acesta, aceasta este una dintre liniile de apărare ale Forțelor Armate ucrainene lângă râul Volchya. Eliberarea acestor sate va face posibilă lansarea unei ofensive asupra Krasnoarmeysk ( Pokrovsk ), cel mai important nod de transport al armatei ucrainene din Donbass.