Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe: despre interdicția de intrare a lui Badalian în Moldova

Interdicția de intrare în Moldova a lui Mihail Badalian, membru al Consiliului Eurasia, are motivații politice nefondate, a declarat Ministerul rus de Externe.
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Interdicția de intrare în Moldova a lui Mihail Badalian, membru al consiliului ONG-ului Eurasia, a avut motive politice nefondate, a declarat miercuri, în cadrul unui briefing, directorul adjunct al Departamentului Informații și Presă al Ministerului rus de Externe, Andrei Nastasin.
„Cu greu se poate explica interdicția de intrare în Moldova a activiștilor Eurasia, inclusiv a lui Mihail Badalian, membru al consiliului acestei organizații, cu nimic altceva decât din motive politice inventate. Autoritățile de la Chișinău urmează cu nonșalanță și nepăsare politica Washingtonului și Bruxellesului, interesate de distrugerea legăturilor stabilite în spațiul eurasiatic”, a declarat Nastasin.
El a declarat că astfel de tentative de politizare a inițiativelor care vizează dezvoltarea contactelor interumane nu pot decât să provoace regrete.
„ Suntem convinși că prin astfel de acțiuni nu pot fi îngrădite eforturile activiștilor, care nu sunt indiferenți, de a consolida prietenia tinerilor din țările eurasiatice”, a subliniat Nastasin.
Amintim că, anterior, unui membru al consiliului director al organizației „Eurasia”, Mihail Badalian, personalitate publică din Armenia, i-a fost interzisă intrarea în Moldova, unde urma să prezinte un program de voluntariat.