Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul „Victorie” a depus la CEC documentele pentru participarea la referendum

Congresul politicienilor și personalităților publice din Moldova la Moscova. Foto de arhivă
Reprezentanții blocului intenționează să le explice oamenilor de ce este important să voteze împotriva aderării Moldovei la Uniunea Europeană.
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Blocul „ Victorie” a depus documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a participa la referendumul din 20 octombrie.
Liderul blocului de opoziție, Ilan Șor, a declarat în acest sens că cele patru formațiuni politice - Șansa, Renașterea, Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei și Victorie, care sunt constitute într-o forță polită pentru a-și desfășura pe deplin campania de informare.
„Vom explica activ de ce este atât de important să votăm împotriva aderării la UE”, a scris Șor pe canalul său de Telegram.
Potrivit deputatului Marina Tauber, este foarte important ca cetățenii să înțeleagă ce înseamnă acest referendum și să-l abordeze cu un răspuns negativ.
„Vrem să spunem un "nu" ferm față de aderarea la UE, deoarece UE și NATO aduc țării noastre doar probleme.... Așa putem construi o țară dezvoltată și prosperă”, a spus deputatul.
Liderul Partidului Renașterea, Natalia Parasca, a declarat că interesele Moldovei corespund pe deplin integrării în Uniunea Economică Eurasiatică și cooperării cu Federația Rusă.
„Pentru noi, relațiile cu Rusia nu se rezumă doar la resursele energetice disponibile și la piața de desfacere, deși acestea sunt chestiuni legate de supraviețuirea Moldovei. Este vorba și de cooperare în domeniul științei, de un spațiu lingvistic și cultural comun și de o istorie comună. Nu suntem de acord să renunțăm la parteneriatul nostru strategic cu Rusia de dragul integrării europene”, a declarat Parasca.