Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și Belarus vor semna un tratat cu privire la piața energetică unică

Linie aeriană de transort a energiei electrice. Foto de arhivă
Vladimir Putin a ordonat să fie semnat un acord cu Belarus privind formarea unei piețe energetice unice.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Rusia și Belarus vor forma o piață unică de energie electrică a statului unional, a semnat luni președintele rus Vladimir Putin un ordin corespunzător.
Documentul este postat pe site-ul rus pentru publicarea oficială a actelor juridice.
„Se acceptă propunerea guvernului Federației Ruse de a semna un acord între Federația Rusă și Republica Belarus privind formarea unei piețe unitare a energiei electrice în cadrul statului unional”, se arată în textul ordinului semnat de președintele rus.
Ministerul rus al Energiei este însărcinat să conducă negocierile. De asemenea, ministerul este autorizat să facă modificări neesențiale în coordonare cu Ministerul rus de Externe.
La sfârșitul lunii noiembrie 2023, partea belarusă a aprobat proiectul de acord. Guvernul rus a acceptat propunerea Ministerului Energiei de aprobare a proiectului de acord între Rusia și Belarus privind formarea pieței unite de energie electrică din cadrul statului unional.