Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat a legalizat mineritul de criptomonede

Duma de Stat a adoptat o lege care permite legalizarea mineritului de criptomonede începând cu luna noiembrie
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 iulie - Sputnik. Duma de Stat a adoptat în a doua și a treia lectură legea care va permite legalizarea mineritului de criptomonede în Rusia începând cu luna noiembrie.
Legea stabilește procedura și condițiile de desfășurare a acestor activități. Persoanele juridice și întreprinzătorii individuali ruși incluși în registrul Ministerul Dezvoltării Digitale, Comunicațiilor și al Mijloacelor de informare în masă al Federației Ruse (MDDCMI) vor avea dreptul de a se ocupa de minerit. Cetățenii ruși care nu dețin o întreprindere individuală se vor putea angaja în mineritul de monedă digitală fără a fi incluși în registru dacă nu depășesc limitele de consum de energie stabilite de guvernul rus. Persoanele juridice și întreprinderile individuale vor avea dreptul să desfășoare activități de operator al infrastructurii miniere după includerea în registrul acestor operatori, care va fi ținut și de MDDCMI.
În cadrul celei de-a doua lecturi, Duma de Stat a susținut o serie de amendamente, inclusiv excluderea din document a interdicției de organizare a circulației monedei digitale pe teritoriul Federației Ruse. În același timp, este introdusă o interdicție privind publicitatea criptomonedelor și oferirea acestora unui număr nelimitat de persoane. Această interdicție va avea efect imediat după intrarea în vigoare a legii.
Nu vor putea să se ocupe de minerit persoanele fizice cu condamnări neexecutate sau neeliminate pentru infracțiuni economice, infracțiuni împotriva puterii de stat sau pentru infracțiuni săvârșite deliberat de gravitate medie, grave și deosebit de grave; pentru terorism și extremism incluși pe liste; și persoanele juridice care au astfel de persoane printre fondatori (participanți), beneficiari și manageri.
Persoanelor juridice și întreprinderilor individuale le este interzisă combinarea mineritului de monedă digitală cu activități care implică transportul de energie electrică, gestionarea operațională și a dispecerizării în industria energiei electrice, producția sau cumpărarea și vânzarea de energie electrică.
Legea, care conține și alte modificări, intră în vigoare după zece zile de la publicarea sa oficială. În același timp, majoritatea normelor privind mineritul vor intra în vigoare de la 1 noiembrie 2024.